## Agenda for Strategic Planning Orientation

Location: Willow Springs School Library Date: May 10 Time: 4:00-6:00 pm

Outcome	Activity	Facilitator/ Time
<u>Essential Question:</u> Who are we and what are we here to do?	<ul> <li>Welcome.</li> <li>Identify who is in the room and what is the charge to the plan team.</li> <li><u>Activity One:</u></li> <li>Plan Team Roles and Responsibilities</li> <li>Team Roster</li> <li>Team Schedule of Meetings: Dates and Times</li> </ul>	Steve Bahn, Superintendent 10 MIN Perry Soldwedel, CEC Facilitator 5 MIN 4:00-4:15 pm
Discuss the homework articles: • Article A 2021 Trends in K-12 Education • Article B Ensuring Equity in ESSA • Article C Future Ready Schools Framework	Activity Two: Ask the team to identify key concepts in the article that they feel should assist the team as it works together to set a new direction for the district. Articles provide information and forecasts of workplace, careers, global trends and needs. See Table Assignment Chart for Table and Article Assignment.	Perry Soldwedel, CEC Facilitator 55 MIN 4:15-5:10 pm
<i>Review the strategic planning process.</i>	<b><u>Activity Three:</u></b> Set the pathway for the strategic planning process.	Perry Soldwedel, CEC Facilitator 30 MIN 5:10-5:40 pm
Review the pre-read copy of the current district strategic plan.	<u>Activity Four:</u> Hear short report about the status of the current plan	Steve Bahn, Superintendent 5 MIN 5:40-5:45 pm
Preview the strategic plan website.	<b>Activity Five</b> : Demonstrate how our work will be documented and accessible throughout the process for both team members and constituents.	Superintendent or Designee 5 MIN 5:45-5:50 pm
Preview the Data Retreat	Preview the agenda and assignments for the Data Retreat Appreciations and Celebrations	CEC Facilitator 5 MIN Steve Bahn, Superintendent 5 MIN 5:50-6:00 pm
Adjourn		6:00 pm